Logga in

X


När tillkommer det en startkostnad?

De flesta produkter vi säljer har du som kund möjlighet att välja om du vill ha med eller utan märkning. Ofta innebär märkningen av produkten någon typ av startkostnad, inte alltid dock. Du kan enkelt se om det tillkommer en startkostnad genom att klicka på knappen "Beräkna pris", där ser du en sammanställning av kostnaderna för de val du gjort.

Märkning av en produkt

Märkning är ett samlingsbegrepp för ett antal olika tekniker anpassade för olika typer av material. Varje metod har en unik typ av startkostnad kopplad till sig eftersom det krävs olika typer av förberedelser för dom olika teknikerna innan märkningen kan appliceras på produkten.

 

Schablon/färg screen och transfertryck - kostnad 200:-/färg och position

Screen och transfertryck är två märkmetoder som lämpar sig extra bra på tyger. Det är för det mesta ett mer ekonomiskt alternativ till brodyr. Startkostnaden som tillkommer för märkning med screen alternativt transfertryck är detsamma per färg räknat och vi väljer den märkmetod som passar bäst vid respektive beställning. Är din tryckbild en fullfärgsbild eller uppbygd av ett flertal färger är dock processtransfer det bästa och mest ekonomiska alternativet.

Schablon fullfärgstryck (processtransfer) - kostnad 400:-/position

Processtransfer eller fullfärgstryck som vi valt att kalla det är en printad transferversion som gör det möjligt att trycka ditt motiv i fullfärg även från enstaka ex. När tryckbilden printats värms den fast på produkten som är beställd. Det här alternativet är lämpligt om du vet med dig att till exempel din logotyp är uppbyggd i fullfärg (processfärgerna cmyk).

Brodyr - kostnad 900:-

Brodyr används som märkmetod på tyger. Brodyr är bra val om du vill ge ett exklusivt intryck och kan på vissa material vara det enda alternativet. Vissa typer av mössor och handdukar av frotté är exempel på produkter som kräver brodyr som märkmetod. Vid första tillfället för brodyr med det aktuella motivet så krävs ett brodyrkort som talar om var stygnen skall placeras. Vid kommande beställningar med samma motiv (behöver inte vara samma produkt) så blir startkostnaden betydligt billigare eftersom brodyrkortet redan är framtaget. Påtala gärna för oss i samband med beställning om brodyrkortet finns sedan tidigare.

Digitaltryck - kostnad 695:-

Digitaltryck kan användas på en mängd olika material och produkter. Visitkort, isskrapa, pennor, profilerad dryck är exempel på produkter som kan digitaltryckas.

Lasergravyr - kostnad 695:-

Lasergravyr kan användas på en mängd olika material och produkter. Pennor och termosar är exempel på produkter som man kan använda lasergravyr till. Det är ett ovanligt alternativ men kan uppfattas som exklusivt.

Tampotryck - kostnad 395:-

Tampotryck är vanligt på runda och ojämna ytor. Det är en av de vanligaste metoderna för att trycka på till exempel pennor och muggar.